Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u obilasku novog objekta DZ Kula

By | jul 1, 2019

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je u subotu, u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ opštinu Kula.

Predsednik je obišao novi objekat specijalističkih službi Doma zdravlja Kula, koji je izgrađen prošle godine sredstvima Ministarstva privrede i lokalne samouprave. U razgovoru sa medicinskim sestrama istakao je da će lekarima i sestrama ove godine ponovo biti povećane plate, i to lekarima 10, a medicinskim sestrama 12 odsto.

“Važno je da sačuvamo lekare i medicinske sestre, da ostaju ovde” -poručio je predsednik Vučić. Ispred Doma zdravlja, predsednika Vučića su dočekali građani, kojima je ponovio da je najvažnije da u Zapadnobački okrug dođe investitor, kao i da će se rešavati pitanje vodovoda i kanalizacije, kako bi svi imali pijaću vodu i najavio izgradnju dve fabrike za preradu vode u opštini Kula. Dodao je da će Kula narednog leta imati izgrađen zatvoren i otvoren bazen sa sportskom halom. Na kraju se zahvalio građanima što su imali razumevanja za svoju zemlju i rekao da je u prvih šest meseci Srbija imala 26, 1 milijardi suficita u budžetu.


“Ovo je već četvrta godina za redom i mnogo sam ponosan na to, jer iz toga ide i povećanje plata i penzija, ali nećemo morati da ostavaljamo dugove našoj deci” – rekao je predsednik Vučić.