Oftalmološka ordinacija Doma zdravlja u Kuli dobila nove aparate

By | septembar 25, 2019

Oftalmološka ordinacija specijalističkih službi Doma zdravlja u Kuli opremljenija je za nekoliko novih aparata, koji će svakako doprineti kvalitetnijoj dijagnostici, a samim tim i poboljšanju vida naših sugrađana.

-Najvažniji aparat koji smo dobili je kompjuterski keratometar refraktometar sa pahimetrijom pomoću kojeg vršimo objektivno određivanje vida sa debljinom rožnjače, što je veoma važno za pacijente koji boluju od glaukoma radi korekcije visine intraokularnog pritiska. Drugi apartat je optotip za određivanje vidne oštrine, zatim smo dobili smo probni ram sa staklima, kao i oftalmoskop. Svi aparati su nam Okulusovi, najsavremeniji i najmoderniji kojima će se naše usluge vezane za preventivne preglede mnogo popraviti – kaže specijalista oftalmolog doktor Snežana Marković.

Prema njenim rečima u oftalmološkoj ordinaciji, da bi bila „tip-top“ što se opreme tiče trebalo bi zameniti biomikroskop a i nabaviti novi sterilizator, a mogao bi se nabaviti i optotip sa projektorom koji bi vršio sve usluge koje treba vezano za kolorni vid, za optotipe sa raznim funkcijama vezanim za oštrinu i funkciju vida.