Stigao najsavremeniji ultrazvučni aparat u Dom zdravlja Kula

By | jul 15, 2019

Zahvaljujući sredstvima donacije od strane Kontrole letenja Srbije i Crne Gore u iznosu od 6 miliona i 300 hiljada dinara, stekli su se preduslovi da se sprovede postupak javne nabavke za nabavku medicinske opreme za potrebe Službe ginekologije i oftalmologije, rekao je direktor Doma zdravlja Kula Ševin dr Žarko.

On je dodao da je nakon postupka javne nabavke, pre dva dana, isporučen najsavremeniji ultrazvučni aparat i na taj način značajno unapređen kvalitet pruženih usluga na polju dijagnostike i kontrole vođenja trudnoće. Takođe, je naglasio da će već u ponedeljak biti isporučen CTG aparat, tokokardiograf, aparat kojeg Dom zdravlja nikada, od svog osnivanja nije imao u svom posedu, a u pitanju je vrlo značajan aparat koji obezbeđuje kontrolu srčanih otkucaja ploda i na taj način pacijentkinje, odnosno trudnice više neće biti primorane da za tu vrstu usluga odlaze u bolnicu u Sombor i Vrbas, zaključio je Ševin.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, rekao je da će u narednom periodu biti još povoda za ovakve vesti, jer nova oprema konstantno stiže, a pored opreme stići će i nova vozila u Dom zdravlja. Predsednik je naglasio da je opština Kula izdvojila sredstva za dvoje novih specijalista kako bi se smanjile gužve i čekanja pacijenata. Jedan od specijalista kojeg finansira Opština je upravo ginekolog. Na kraju su se i predsednik i dr Ševin zahvalili Kontroli letenja Srbije i Crne Gore na ovako vrednoj donaciji.